torstai 23. maaliskuuta 2017

Iloisen possun posket – haudutettua laatulihaa


Koska paras motivaattori kodin tuunaamiselle on ruoka, on hyvä syy potkaista mureat Ibericon possut posket pannulle. Tämä on suuren suurta herkkua murean laatulihan ystävälle!!
 
Ibericon possu ei ole mikä tahansa kiekurahäntä, vaan espanjalainen laatukärsä. Väriltään se on musta, elää iloisesti vapaana ja rohmuaa lähinnä tammenterhoja. Tämä maistuu myös lihassa. Luomuleimasta possu jää paitsi kuten kaverimme porokin. Kukaan kun ei ole vahtimassa miten luomusti vapaana tallaava otus oikeasti tahtoo elää, vaikka täyspäinen luomupossu olisikin.
 
Resepti on tarttunut matkaan eräältä charmantilta viiniammattilaiskulinaristimieheltä ja sitä on jo muutamaan otteeseen testattu ja todettu aikas älyllisen täydelliseksi.
 
 
Ohjeet 4-6 hengen porsasteluun
 
Tarvitaan:

800g - 1kg Ibericon possunposkia

500gr pieniä salottisipuleita

½ puskaa timjamia


Marinadi: 
2dl kuivaa (Olorosa) sherryä (käytettiin Sherryn sijan kuivaa valkkaria ja toimi hyvin)

2dl omenasosetta

4 isoa valkosipulinkynttä

1 rkl sinappia

1/4dl soijakastiketta

Lisäksi: 25gr voita, suolaa ja pippuria

Tee näin:


Poista kalvot possunposkista. Sekoita marinadissa käytetyt ainekset ja laita lihat marinoitumaan yön yli. 
Siirrä possut huoneenlämpöön vähintään kaksi tuntia ennen valmistusta. Ota lihat marinadista ja kuivaa kevyesti paperilla. Säästä marinadi myöhempää käyttöä varten. Ruskista posket voi- ja öljyseoksessa siten, että saat niihin hyvän pintavärin.

 
  Kuori sipulit ja kuullota ne.



Asettele possunposket ja sipulit uuninkestävään vuokaan. Ripottele timjamia päälle ja kaada marinadi mukaan. Halutessasi voit lisätä myös hieman vettä varmistamaan kosteuden. Peitä vuoka foliolla ja hauduta 150-asteisessa uunissa 3-4 h.

 

Siirrä possut ja sipulit lautaselle folion alle odottamaan. Siivilöi haudutusneste kattilaan. Keitä kasaan kovalla lämmöllä, kunnes kattilassa on sopivasti paksua kastiketta. Lisää kastikkeeseen voi jatkuvasti sekoittaen.

Possunposkien lisukkeeksi sopii erinomaisesti esimerkiksi bulgur-salaatti ja selleri-, tai maa-artisokkapyre.



Ja sitten ei muuta kuin pöytä puhtaaksi, steariini sulamaan ja posket lautasille! 




 
P.s.
Possututka informoi juuri, että muutama tammenterhoa täynnä oleva Iberico olisi vielä jäljellä. ;)
                                                                                                                             Kuva: Istock
 
 
Catti
 
 
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti